На Дондуков“ 2 се проведе изслушване на кандидат за нов член на Централната избирателна комисия.

...
На Дондуков“ 2 се проведе изслушване на кандидат за нов член на Централната избирателна комисия.
Коментари Харесай

Президентът: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

На „ Дондуков “ 2 се проведе изслушване на претендент за нов член на Централната изборна комисия. Във връзка с предварително прекратения мандат на Любомир Гаврилов и постъпило предложение до президента от „ ИТН “ за нов член на ЦИК от квотата на същата парламентарно показана партия, в президентската институция се състоя чуването на Гергана Стоянова.

По време на чуването на кандидатурата на новия член на ЦИК президентът Румен Радев сподели, че на Стоянова, както и на целия състав на Централната изборна комисия, ще й следва доста работа, защото: „ Разпускането на националното заседание е въпрос на дни ".

Самото чуване продължи няколко минути, след което Гергана Стоянова публично беше оповестена за член на ЦИК.

„ Комисията изследва показаните документи и извърши съответната инспекция. Предвид претекстовете на подаденото предложение, както и инспекцията на документите в тяхната целокупност, Комисията прави умозаключение, че не е налице противоречие в закона за госпожа Стоянова като член на ЦИК “, сподели проф. Друмева, ръководител на Комисията.

„ Кандидатът Гергана Петкова Стоянова дава отговор на условията на българския кодекс за това да бъде член на ЦИК “, добави още проф. Друмева.

„ Завършила съм британската езикова гимназия в Бургас и съм магистър по " Право "  в Бургаския свободен университет. Член съм на адвокатска гилдия Бургас и съм правист ", сподели самата Стоянова при представянето си.

Гергана Стоянова има опит в изборния процес само на последните избори, които се организираха на 11 юли, като тогава е била член на РИК.

" Бях член на Районна изборна комисия (РИК) в Бургас от 11 юли 2021-а ", сподели Стоянова. Тя посочи опита, който е придобила от тези избори, с новоста, че се е гласувало с машини.

" Бях ангажирана във всеки един аспект с осъществяване на изборите, като се организираха голям брой образования на СИК и за първи път имаше и осъществяване на избори на борда на транспортен съд. Аз бях в един дребен работен екип, който се занимаваше с подготовката и провеждането на тези избори ", добави още Гергана Стоянова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР